George33 Train Simulator oldalai

Saját fejlesztések

Főoldal

"Screenshots"

Letöltés

Kapcsolat

Hangok

Ha meguntad már a Train Simulator vezetőfülke-nézetében hallható monoton csattogó hangot, erről az oldalról letölthetsz egy megoldást. A hangfájlok az eredeti "Sound"-könyvtárban megtalálhatók, csak az "sms" fájlokat kell átírni. Nem árt előtte egy biztonsági mentést készíteni a meglévőkről! Bővebbet a zip-archívumban találhatsz.

Sound.zip (130 kB)

Sajnos, hely hiányában a Nohab- és Púpos-hangokat nem tudom letölthetővé varázsolni. Talán később ez is menni fog.

Zavart már valaha az a fura jelenség, hogy a Train Simulatorban a vonatok teljesen üresen, legtöbbször vezető nélkül közlekednek?

Kísérleteztem a megoldással, mint a Screenshot-okon is láthatod, a saját modelljeim java része már vezetővel jár. Az általam kifejlesztett módszer - sajnos - még nem minden modellen működik, de küzdök a problémával.

A módszer lényege az, hogy a gőzmozdonyok szerkocsijainál alkalmazott "FreightAnim()" opciót ki lehet használni bármely járműnél, csak a függőleges animáció nem működik, viszont erre úgysincs semmi szükségünk. A gmax-programmal elővarázsoltam a "Hapsi"-t, ezután a modellt már csak pozícionálni kell, és exportálni a kívánt jármű mappájába. Ugyanide kell elhelyezni a "hapsi.ace" textúrát is, amely például a "TgaTool2" programmal tetszés szerint módosítható. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a kiválasztott jármű ".eng" fájljában elhelyezzük a következő sort: FreightAnim ( hapsi.s 1 1 ). Ezt célszerű még a "Lights" definíció előtt megejteni. A következő indításkor a vonat már vezetővel közlekedik! Hogy ez kicsit bonyolultnak tűnik? Hát el lehet vele játszani...

Mindenesetre a Kiha31 motorkocsin is kipróbáltam és működik! (Vannak viszont olyan modellek is - általában internetről letölthetőek -, amelyekben bent van ugyan Hapsikám, de ablak ide vagy oda, nem látható, köd előtte - köd utána...

A Hapsikámat a tartozékaival mindenesetre hozzáférhetővé teszem, hátha valakinek van kedve eljátszogatni vele (leírás mellékelve).

Hapsi.zip (221 kB)



Kezdőlapra